El terme municipal de Badalona té una superfície de 21.17 km² i el nucli urbà ocupa 8.70 km².
Badalona està formada per 35 barris agrupats en 6 districtes, que són els següents:
Districte 1: Casagemes, Manresà, Centre, Dalt la Vila, Coll i Pujol i Progrés.
Districte 2: Sant Crist, Sistrells, Lloreda, Nova Lloreda, Puigfred, La Pau i Montigalà Occidental.
Districte 3: Montigalà Oriental, Canyet, Mas Ram, Bufalà, Pomar, Pomar de Dalt, Morera i Les Guixeres.
Districte 4: La Salut, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i Sant Antoni de Llefià.
Districte 5: Gorg, La Mora, Congrés, Can Claris i Raval. Districte 6: Artigas, Sant Roc i El Remei.
POMAR
La denominació ve del llautó "pomarium" que significa hort o verger i especialment, terreny plantat de fruiters.
POMAR DE DALT
Fins a 1980 formava part de Canyet, se li va cridar així per distingir-la de la zona urbanitzada pel ministeri de l'habitatge.
PROGRÉS
El 1958 l'ajuntament delimita per primera vegada el barri anomenant de Maria Auxiliadora per la relació amb els Salesians. El 1980 adopta el nom de "Barri del Progrés" en referència al carrer del mateix nom que s'havia designat el 1872 fent al·lusió al progrés industrial de la ciutat.
PUIGFRED
És el nom d'un turó que hi ha entre els actuals carrers de Milà i dels Alps, i possiblement l'expressió "puig de Guifré" que ja apareix en un document de l'any 1012.
RAVAL
Amb aquest nom es coneixia des de mitjans del segle XIX l'actual carrer Francesc Macià i fa referència a la situació de la zona, llavors als afores del nucli urbà. Amb el temps s'ha convertit en un barri cèntric però s'ha volgut mantenir el nom.
SANT ANTONI DE LLEFIÀ
Segons historiadors locals, el nom de Llefià, és un derivat de l'antiquíssim NIFIANO, de quan aquesta terra formava part de la Hispània Romana i aquells colonitzadors hi van donar a aquesta zona de Baetulo, que per la seva situació geogràfica, la seva configuració i la frondositat dels seus camps els patricis i gents benestants d'aquella època, van instal·lar-hi les seves finques estiuenques i d'esbarjo.
Antigament el barri era molt més gran, el 1980 es va dividir en tres, i aquest nom era el que ja tenien algunes entitats coincidint amb la parròquia de Sant Antoni.
SANT CRIST DE CAN CABANYES
Denominació popular que se li donava a la zona per la proximitat a la masia de Can Cabanyes i a la capelleta on hi havia la figura d'una Sant Crist molt venerat.
SANT JOAN DE LLEFIÀ
Una de les tres parts en què es va dividir Llefià el 1980 i el seu nom es deu a les dues associacions de veïns que ja tenien aquest nom.
SANT MORI DE LLEFIÀ
Tercera part en la qual es va dividir Llefià i el seu nom es deu a la principal via de la zona dedicada al marquès de Sant Mori.
SANT ROC
Des de 1965 se li posa el nom del copatró de Badalona, Sant Roc
SISTRELLS
Al segle XVIII es reconeixia com Sistrells una àmplia zona que aproximadament, proveeix tot l'espai entre el que ara és el barri i la Torre Pallaresa a Sta. Coloma, passant per la Salut, Montigalà, Lloreda, Puigfred, i la Pau, Llatí , La Bastida, etc., a Santa Coloma de Gramenet.
Les urbanitzacions que van donar lloc al barri no adopten el nom de Sistrells (pe Bachs, Latrilla, etc.) però, a poc a poc, és la pròpia gent que l'adopta segurament a partir del nom de l'antic camí que passava (Camí de Sistrells) i altres elements no ben coneguts.
L'Ajuntament, en l'any 1.980, li atorga el nom popular que ja posseïa i deixa definits els nous límits.
Informació extreta de Badalona Recuerdos